Det regner med stærke mænd i Christian IX’s Gade

Min oprindelige tanke var at udsmykke rummet med konger – naturligvis baseret på gadenavnet og naboskabet til Kongens Have. Men så snart jeg stod i rummet, fornemmede jeg det: Her regner det med stærke mænd og stærk performance. Ideen til “It’s raining Men” hos Altor Equity Partnere var født. Heldigvis var kunden modig og straks med på ideen!

Det helt fundamentale i min kunstneriske tilgang er at se rummet. Mærke den verden, kunsten skal leve i. Fornemme det samspil, rummets brugere skal få med kunsten. Integrere interiør og udsigten fra rummet. Og folde det hele ud i en samlet historie. I idefasen kigger jeg slet ikke på, hvad der er muligt. For i udgangspunktet har kunst ingen begrænsninger.

Jeg var helt sikker på, at Kongens Have skulle trækkes helt ind i rummet og spille en afgørende rolle, fordi der er udsigt til Kongens Have fra rummet. Det stod også lysende klart, at her ville jeg foreslå et vægmaleri på tværs af vægge, paneler, karme og gulv – uden rammer og begrænsninger men til gengæld fyldt med synergi, styrke og symbolske paralleller til Altor’s faglige verden, hvor gode ideer, nytænkning og mod også gør forskellen. Da jeg foreslog kunden, at han skulle tage alle de andre malerier i rummet og hænge dem ud i mødelokaler og andre kontorer i virksomheden, og i stedet have ét stort vægmaleri, hvor stærke mænd regner ned over Kongens Have, var hans reaktion et “øhhh….nå”. Men han havde så stor tillid til mig, at han alligevel bad om et skitseforslag.

Se og tænke nyt

Som kunstner er min opgave at se ideer. Se og tænke nyt. Og finde de bedste til at løse opgaven. Til denne specielle lejlighed hyrede jeg to medkunstnere ind. Graffitikunstneren Rasmus Balstrøm, der mestrer den særlige 3D-teknik, som kan give fornemmelsen af både himmel og have. Plus Alexander Vitting, der bl.a. er en meget dygtig portrætkunster. Min ide var nemlig at lave genkendelige portrætter af stærke mænd, der har gjort en forskel. Jeg valgte Dalai Lama, Søren Kirkegaard, H.C. Andersen, Albert Einstein, Dan Turell, Bob Marley og Frederik IX. Alle iført jakkesæt – og kun Frederik IX har fået lov at smide jakken, fordi man skal kunne se hans tatoveringer.

Hele processen tog et par måneder, og heldigvis skulle kunden på vinterferie, så vi kunne okkupere hans kontor. Det har været super sjovt at arbejde sammen med de to unge kunstnere. De syntes min ide var “syret”, og har lagt hele deres sjæl i opgaven.

Jeg er meget taknemmelig for det råderum, jeg fik – og ikke mindst reaktionen, da jeg præsenterede resultatet. “Fedt, spændende, wow!” var reaktionen. Og ja – vægmaleriet i Christian IX’s gade er lidt ud over det sædvanlige.